31865824Vrijdag 7 februari om 10.00 uur is er aandacht voor Nazorg aan ex-gedetineerden in de Koffietent van het Nicolaasproject Oosterheem. Oud-justitiepastor Walther Burgering vindt het belangrijk dat de samenleving mensen die hun straf hebben uitgezeten niet zomaar aan hun lot over laat. Goed werkende projecten als de Exodus Nazorg Den Haag, BAKboord, werkbemiddeling voor ex-gedetineerden (m/v) en Stichting Solide ondersteunen gedetineerden die vrij komen bij hun vaak moeizame terugkeer in de samenleving. “Dit werk is hard nodig, want niet iedereen komt even optimistisch gestemd uit de gevangenis. Om dan vol te houden op het rechte pad te blijven, is lastig. Een beetje hulp en begeleiding kan daarbij goed van pas komen”, aldus de oud-justitiepastor.

 

Zondag van de gevangenen

Zondag 9 februari is dit jaar uitgeroepen tot Zondag van de gevangenen. De Nicolaasparochie Zoetermeer is Kerk met Stip, hetgeen betekent dat zij ex-gedetineerden gastvrij wil ontvangen en daar waar nodig begeleiden. In alle 5 kerken van de Nicolaasparochie zal aandacht worden besteed aan deze thematiek en staat de doelgroep in de schijnwerpers. Per slot van rekening is gevangenen bezoeken een van de 7 werken van barmhartigheid en voor christenen een belangrijk item van hun geloof. Twee gastsprekers verzorgen de overwegingen. Justitiepastor Maria Draaijers (penitentiaire inrichting Zoetermeer) in de vieringen van 9 en 11 uur in de Nicolaaskerk aan de Dorpsstraat 24. En Zr. Delia Brugts in de viering van 10.30 uur in de Doortocht aan de Hekbootkade. Zij is dominicanes en al jarenlang als vrijwilligster verbonden aan de penitentiaire inrichting Scheveningen. Na afloop van de vieringen is er de mogelijkheid om bij de koffie met hen in gesprek te komen.

 

Toegang, koffie en thee bij het Nicolaasproject Oosterheem zijn gratis. Iedereen, jong of oud, is van harte welkom in het WZH-Oosterheem aan de Florence Nightingalelaan 92, 1e etage. Wilt u een nieuwsbrief Nicolaasproject Oosterheem ontvangen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Meer informatie over de vieringen of het thema nazorg aan ex-gedetineerden is te vinden op www.nicolaasproject.nl  of te vragen via 0629.562.865.

-advertenties-

-goede doel-