DSC 2349

DSC 2346Wijkwethouder Bé Emmens verraste Floor Guinee woensdagochtend 5 februari met een Chapeaubeeldje namens de gemeente Zoetermeer. Floor Guinee (79jr) kwam zoals elke woensdag naar de recreatieruimte in Oosterheem om de cursisten een lekker kopje koffie te schenken. Bij binnenkomst werd hij opgewacht door zijn familie en door wethouder Emmens in het zonnetje gezet. Wethouder Emmens:"Iedereen kan steeds op u rekenen, u bent er altijd en als u onverwacht moet inspringen voor een vrijwilliger die plots niet kan doet u dat ook graag. Wij willen u graag laten weten dat dat zeer gewaardeerd wordt!"

Samen met Palet Welzijn is Floor Guinee al jaren vrijwilliger voor de oudere bewoners van Zoetermeer en nu in het bijzonder in Oosterheem. Floor is een bescheiden en attente man waar men altijd op kan rekenen. Hij staat iedereen met raad en daad bij. Al vanaf 1980 zet Floor zich in als vrijwilliger voor verschillende organisaties.

Nu begeleidt Floor bij Palet Welzijn een eigen film- en videoclub en helpt hij in zijn eigen wijk bij het organiseren van bijeenkomsten om de gezelligheid en sociale samenhang te versterken. Floor is het soort actieve burger waar iedereen er wel een van in zijn organisatie of buurt zou willen hebben!

DSC 2357

Floor Guinee bedankt alle aanwezigen voor de onverwachtse verrassing: "Ik ben heel blij met de waardering, ik doe het werk heel graag en met alle plezier!"

Chapeaubeeld

Het Chapeaubeeld is een initiatief van de gemeente Zoetermeer. Met dit gebaar spreekt de gemeente haar waardering uit voor mensen die zich inzetten voor een veiligheid en leefbaarheid in de wijk; mensen die hiermee een flinke betrokkenheid met de leefomgeving laten zien.

DSC 2353

 

-advertenties-

-goede doel-