BewakingscameraVanwege het voornemen van burgemeester Aptroot om zeven camera’s te plaatsen in de buurt, is er woensdag 12 februari om 19.30 uur een informatiebijeenkomst voor bewoners van Buytenwegh. Het gaat om een deel van de ‘hovenbuurt’ in de omgeving van het Panamapad, Anna Blamanhove, Bordewijkhove en rondom basisschool ’t Schrijverke. De bijeenkomst is in het bedrijfsrestaurant van de gemeente Zoetermeer, (ingang) Frankrijklaan 6.

Cameratoezicht is een onderdeel van het zero tolerance beleid om de wijk weer veilig te maken. De camera’s komen in het gebied waar onder andere een jeugdgroep voor veel overlast zorgt. Ze worden niet gericht op deuren en ramen van woningen en balkons. Het gaat om een periode van minimaal anderhalf jaar.

Aanmelden

Burgemeester Aptroot is gastheer tijdens de bijeenkomst. De stadsmarshall geeft een toelichting waarom cameratoezicht nodig is en wat dit betekent voor de buurt. Daarnaast is er een korte uitleg over hoe het cameratoezicht in zijn werk gaat, de locaties van de camera’s en de bescherming van privacy. Verder kunnen bewoners vragen stellen en zich opgeven voor een evaluatie commissie. Bewoners kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via telefoonnummer 14 079 met vermelding van ‘informatieavond cameratoezicht Buytenwegh’.

Thuis in Buytenwegh

De gemeente wil dat Buytenwegh een wijk is waar het veilig en prettig wonen is. Zij werkt daarin nauw samen met partijen als politie, woningcorporaties, welzijnsorganisaties en het jongerenwerk. Naast de komst van de stadsmarshall en het invoeren van zero tolerance beleid, richt de aanpak zich op het openbaar gebied. De gemeente knapt het groen op, past de verlichting aan en verbetert de bestrating. Daarnaast worden initiatieven op het sociale vlak genomen. Een uitgebreid actieplan moet ervoor zorgen dat bewoners zich weer thuis voelen in Buytenwegh.

-advertenties-

-goede doel-