MinaretStichting Islamitisch Centrum Zoetermeer (ICZ) heeft overeenstemming bereikt met de gemeente Zoetermeer om grond te kopen aan de Olof Palmelaan in Oosterheem, naast de brandweer. ICZ wil hier een islamitisch cultureel centrum/moskee bouwen. De gemeente koopt de eerder aan ICZ verkochte grond aan de Roggeakker in Seghwaert weer terug zodra het bestemmingsplan is gewijzigd en de bouwvergunning verleend.

De gemeente informeert omwonenden en andere belanghebbenden over de vervolgstappen die nodig zijn om de plannen van ICZ mogelijk te maken. De gemeente zal de omgeving steeds zorgvuldig informeren.

Om de vestiging van een moskee mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan voor Bedrijventerrein Oosterhage gewijzigd worden. Dit gebied is op dit moment namelijk uitsluitend bestemd voor bedrijven. Tijdens de officiƫle wijzigingsprocedure is er de gelegenheid tot inspraak. Daarna komt er een ontwerp bestemmingsplan, waartegen dan eventueel nog bezwaren kunnen worden ingediend. Ook de provincie moet hiermee akkoord gaan. Zodra de procedure wordt gestart, is hierover informatie te vinden op www.zoetermeer.nl/bekendmakingen . Actuele informatie over de moskee is steeds te vinden op www.zoetermeer.nl/moskee .

-advertenties-

-goede doel-