20140201-10235

Exposante Wei van Leeuwen -Neo laat aan wethouder Haring het schilderij zien dat ze van haar oma gemaakt heeft.

Zaterdag 1 februari werd de eerste ParticipARTe-expositie van 2014 geopend. Wethouder Hans Haring verrichte de openingshandeling van THE MOVE in het Q-seum aan de Industrieweg 5. Wethouder Haring:  “Kunst verbindt! Door samen aan een project te werken is de expositie één geheel geworden. Als wethouder ben ik heel trots op wat hier is bereikt!”

Aan dit project is een jaar lang gewerkt door allerlei creatieve mensen uit verschillende wijken van Zoetermeer. De Stichting ParticipARTe initieert  kunstzinnige projecten met een sociale doelstelling. Volgens het Stichting ParticipARTe-principe ‘Geef mensen de ruimte en er ontstaat veel moois’ worden bewoners ondersteund in hun (verborgen) creativiteit. Door veel samen te doen, herontdekken ze hun creatieve vaardigheden en gloort er voor hen nieuw perspectief. De  geëxposeerde objecten zijn de hele maand februari te bezichtigen op vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur.

20140201-10219 20140201-10225
Een aantal deelnemers verbeeldden het ontstaatn van de expositie: door de creativiteit kom je dichter bij jezelf en dan gaan de maskers af Kunstenaar Daniël van Goor leidt wethouder Haring rond bij de expositie

Mensen in beweging
De expositie van THE MOVE laat een geheel zien van verschillende, beeldende creatieve uitingen. Het geheel is groot opgezet (het Q-seum heeft de ruimte), innovatief en wordt door veel mensen gedragen. Samenwerking heeft mensen opnieuw in beweging gebracht en daarmee een bijdrage geleverd aan sociale cohesie in de wijken, meer betrokkenheid bij de samenleving en gestimuleerd tot creatief werken. Diverse personen die lastig meekomen in de samenleving zijn onder leiding van kunstenaar Daniël van Goor gezamenlijk tot iets gekomen, hebben binnen een (tijds)structuur gewerkt en middels creatief bezig zijn geleerd van elkaar. Niet zelden zonder discussie over hetgeen moest gebeuren. Hierdoor heeft THE MOVE velen in beweging gebracht en gevormd. De expositie in het Q-seum is de kroon op hun creatief werk, waar ze erg trots op en tevreden over mogen zijn. 

20140201-10209 20140201-10245

Expositie THE MOVE

Q-seum, Industrieweg 5 Zoetermeer

Toegang gedurende de maand februari op vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 11.00 – 20.00 uur. De expositie is te bezichtigen in een deel van de hal van het Q-seum/Art factory van de kunstenaar Wolfram Querfurth. Meer informatie op www.participarte.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-