atlas2013De Atlaspresentatie gaat dit jaar naar Zoetermeer. De 16e editie van de Atlas voor Gemeenten wordt in juni 2014 uitgereikt tijdens een conferentie in Zoetermeer. Jaarlijks bezoeken ruim 300 bestuurders en ambtenaren van lokale overheden deze bijeenkomst.

De Atlas 2014 heeft als thema economie en arbeidsparticipatie. Ook op de conferentie staat dit thema centraal. Daarbij is het de vraag welke rol de gemeente kan en wil spelen op het gebied van economie en arbeidsparticipatie. Hoe kunnen we bijdragen aan een goed vestigingsklimaat en een goed functionerende arbeidsmarkt?

De sterke basis van de Zoetermeerse economie ligt in het MKB, de onderwijssector met veel MBO en de goede bereikbaarheid van de stad. Zoetermeer staat door deze combinatie voor hoogwaardig productie en toepassing van technologische innovaties die in de omliggende regio worden ontwikkeld.

Zoetermeer stimuleert economie en arbeidsparticipatie met diverse initiatieven. Voorbeelden zijn het Ondernemershuis en de Dutch Innovation Factory. Het Ondernemershuis is een ontmoetingsplaats voor ondernemers, gemeente en werkzoekenden. Hier wordt bijvoorbeeld bemiddeld voor banen en voor werkervaringsplaatsen. De Dutch Innovation Factory is het ICT innovatiecluster waarin ondernemers en onderwijs samenwerken.

De Atlas voor gemeenten is een jaarlijkse publicatie waarin de 50 grootste gemeenten van Nederland op 50 punten met elkaar worden vergeleken op de thema’s bevolking, economie en woonklimaat. De Atlas is na vijftien edities een gezaghebbende studie geworden, waarvan steden dankbaar gebruikmaken bij beleidsontwikkeling.

-advertenties-

-goede doel-