In het verre Oss namen de Zoetermeerse waterpolodames het op tegen de nummer twee uit de landelijke Tweede Klasse. Bij winst zou SG WZC van de vierde naar de tweede plaats stijgen. De aanloop naar dit duel kende een lastige voorbereiding. Grieperige speelsters en een aantal dames die op hoogtestage in de Alpen waren verhinderde de Zoetermeerse ploeg om gezamenlijk te trainen. WZC werd dan ook versterkt met twee invalsters.

Het eerste kwart gingen beide ploegen gelijk op. Bijzonder was dat de sterk spelende Nikkie van Veen in dit deel de gehele Zoetermeerse productie voor haar rekening nam, 3-3. De daaropvolgende periode veranderde WZC haar speelstijl iets waardoor ze meer controle over de wedstrijd kreeg. Dit resulteerde in een 4-6 stand halverwege met doelpunten van Knol, Klok en wederom Van Veen.

Bij het wisselen van speelhelft kon de stand verder uitgebouwd worden tot 5-8. Onachtzaamheid in de Zoetermeerse verdediging hielp de thuisploeg weer in het zadel en Arethusa kon door sterk opgezette aanvallen terugkomen tot 7-8.

De scoringsdrift van WZC was in het laatste bedrijf tot een einde gekomen en er sloop onnauwkeurigheid in het Zoetermeerse spel. Arethusa hield in deze fase het hoofd koel en wist uit te lopen naar 10-8. Voor WZC scoorde De Vries nog uit een overtal situatie. Een laatste schot van Zoetermeer in de laatste seconden van dit aantrekkelijke duel belandde snoeihard op de paal, maar ging helaas niet over de doellijn. Eindstand 10-9.

"Een zuur verlies dat hard aankomt bij mijn ploeg. Je voelt bij de 5-8 dat we een goed resultaat binnen handbereik hebben en dan toch glipt een zege uit onze handen. Wat dat betreft ben ik blij dat mijn ploeg zo teleurgesteld is. Dat toont de betrokkenheid en de wil. Ik zie het verloop van deze wedstrijd dan ook als een leermoment in onze ontwikkeling. Ik probeer mijn ploeg te leren om niet bang te zijn om te falen, ze moeten ook ervaren wat verliezen is. Dat maakt ons sterker in de toekomst," zei coach Kloosterman na afloop.

Volgende week spelen de dames weer een thuiswedstrijd in De Veur. De D2 jeugd loopt dan stage en zal de wedstrijd van dichtbij meemaken. Om 20:00 uur gaat de bal te water en is de net verkozen tot waterpoloclub van het jaar DZT'62 uit Deurne te gast.

-advertenties-

-goede doel-