sh-bibliotheek3Heeft u vragen over het opvoeden van uw puber? Op vrijdagavond 8 maart wordt er in de Hoofdbibliotheek een bijeenkomst georganiseerd waarbij ouders en andere verzorgers met elkaar in gesprek kunnen gaan. Een getrainde vrijwilliger vanuit het Zoetermeerse Centrum voor Jeugd en Gezin, het Meerpunt, geeft daarbij tips en leidt het gesprek.
 
Opvoeden en opgroeien zijn onderwerpen die alle ouders bezighouden. Vooral wanneer een kind in de pubertijd komt. Hoe ga ik om met een puber? En hoe lang mag mijn kind achter de computer zitten? Veel ouders worstelen met dit soort vragen. Vanuit het Meerpunt wordt meegedaan aan het landelijke project  Opvoeden Samen Aanpakken (OSA) om ouders te helpen.
 
Aan de hand van een tentoonstelling met panelen waarop diverse opvoedsituaties te zien zijn, gaan ouders met elkaar in gesprek over wat zij belangrijke waarden vinden bij het opvoeden van hun puber. Het doel van deze gesprekken is dat ouders door het uitwisselen van tips en ervaringen van elkaar kunnen leren en dit kunnen toepassen bij de opvoeding van hun eigen kind.
 
Op vrijdagavond 8 maart wordt er een puber-OSA bijeenkomst georganiseerd, speciaal voor ouders en/of verzorgers met pubers. Deze bijeenkomst zal om 19:30 tot 21:00 plaatsvinden in de Hoofdbibliotheek op het Stadhuisplein 2. U kunt zich aanmelden door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar 079 3310325.
 
Door: Kelly Need

 

-advertenties-

-goede doel-