Leeuw

Een nietsvermoedende bezoeker zal zich zaterdag in het Stadshart afvragen of hij niet misschien in China terecht gekomen is, maar elke Zoetermeer Actief lezer zal weten dat het hier gaat om Sweet Lake China!. Het hele Stadshart zal in het teken staan van Oosterse sferen.

RiksjaZo is er in de Stadshart Passage een workshop voor de kinderen, waar zij een leuk Chinees hoedje kunnen maken.

Voor wie het aandurft is er vervoer in de authentieke riksja van Sjar Lee. Sjar Lee, inmiddels geen onbekende meer in het Stadshart, rijdt graag mensen rond in zijn riksja. Hij is allervriendelijkst  maar luidruchtig, en soms flink verward. Een ritje met Sjar Lee is een onvergetelijke ervaring!

Het Chinese Team is er speciaal voor kleine bezoekertjes: Ping heeft een Chinese lekkernij bij zich, Chong  maakt zwaarden van ballonnen en de grote Chang stoft iedereen af met zijn plumeau. Onherkenbaar, stoïcijns en mysterieus goochelt de goochelaar Pei Ansong. In zijn authentieke Chinese kleding laat hij de bezoekers versteld staan van allerlei Chinese trucs.

DivaEen indrukwekkende verschijning is China Diva, een prachtige Chinese dame die beschermd wordt door twee Samurai strijders. De Diva beweegt zich gracieus op de klanken van toepasselijke muziek.

De Chinese leeuwen mogen bij dit evenement natuurlijk niet ontbreken. Voor kleine kinderen zijn zij heel lief, gaan op de grond zitten en laten zich gewillig aaien. Om even later plotseling groot en imponerend op te staan, om volgens de traditie boze geesten te verjagen en voorspoed en geluk te brengen.

In de Burgemeester van Leeuwenpassage staat een levensgrote draak. Echt even het bekijken waard! Een kleine herinnering aan deze dag wordt uitgedeeld door twee vriendelijke Chinezen.

De Chinese activiteiten zijn op zaterdag 23 februari a.s. tussen 11.00 en 16.00 uur in het Stadshart te vinden.

-advertenties-

-goede doel-