20130217 10813

20130217 10796De gemeente Zoetermeer had, samen met omliggende gemeenten, vak S afgehuurd bij de wedstrijd tussen ADO Den Haag tegen sc Heerenveen. Een succesvolle actie, want de tribune zal vol.

 ‘De samenwerking dient meerdere doelen’, meldt Mariëtte van Leeuwen. ‘Ten eerste willen we topsport toegankelijk maken voor Zoetermeerders die minder te besteden hebben. Dat is gelukt, we hebben een volledig vak gevuld op zondag met Zoetermeerders voor deze wedstrijd! Topsport inspireert en sport is niet alleen gezond voor het lichaam, maar ook voor de sociale contacten.

We houden onze kinderen voor dat sporten belangrijk is voor een gezond leven, dat het mede je toekomst bepaalt. Dat iedere Zoetermeerder dus deelneemt aan sport is voor ons belangrijk, en de projecten van ADO Den Haag in de Maatschappij zijn daar veelal op gericht.’

20130217 10802Edo Haan: ‘Daarnaast willen we meer initiatieven samen verder ontplooien zoals het project ‘Sport- en citystewards’ samen met ADO Den Haag en het ID College. Op een voor jongeren aansprekende manier helpen we ze aan werkervaring en halen ze een startkwalificatie. Wij zien hier meer kansen voor deze samenwerking.’

Vooraf aan de wedstrijd tekenden de Zoetermeerse wethouders, Mariëtte van Leeuwen en Edo Haan een intentieverklaring. Zij deden dit samen met Ado Den Haag voorzitter Justin Goetzee (Ado in de Maatschappij). Na de ondertekening van een contract op reuzenformaat, werden er voetballen ondertekend. De wethouders hebben hier wat minder ervaring mee dan de profvoetballers, maar door samenwerking sta je sterk. Mariëtte hield de bal vast terwijl Edo deze signeerde. Daarna werden jeugdspelers van verschillende clubs verrast met een prachtige bal.

De Zoetermeerse aanhang kreeg voor aanvang een geel petje met de tekst: Zoetermeer actief achter Ado. Het was een perfecte zet van Karen van Drimmelen, Beleidsadviseur sport en haar collega's: door een heerlijk zonnetje was het zeer aangenaam op de tribune, maar moest het publiek tegen de zon in kijken. De gele petjes brachten uitkomst.

Op de tribune zat een doorsnee van de Zoetermeerse bevolking. Het waren niet alleen vaders met hun zonen. Zo bewijst Eddy Mounier die graag met zijn dochter Miranda Diepenbroek wilde poseren. Eddy: "Ik heb meerdere kinderen, zoons en dochters, maar Miranda is de enige die mee naar de voetbal wil." Eddy is daar zichtbaar blij mee.

20130217 10862 20130217 10874
Eddy met dochter Miranda Tribune vol gele petjes

20130217 10900‘Zoetermeer’-wedstrijd 17 februari

Ook ADO Den Haag en stichting ADO Den Haag in de Maatschappij zijn opgetogen over de samenwerking. Justin Goetzee: ‘Dat Zoetermeerders trots zijn op ADO Den Haag en actief achter de club staan, blijkt. Voor deze wedstrijd tegen Heerenveen hebben 750 Zoetermeerders van de kortingsactie gebruik gemaakt. Vak S is gevuld met Zoetermeerders!

Onze spelers vinden het fantastisch om meer supporters uit de regio te zien. De professionele spelers verzorgen op hun beurt weer clinics en workshops bij bijvoorbeeld de wijksportverenigingen en Zoetermeerse voetbalverenigingen. Hiermee maken zij veel enthousiasme los onder de jeugdige spelers. Ook bieden we een mooi project voor kinderen over pesten en discrimineren en wat we er samen aan kunnen doen. Voldoende samenwerkingskansen!’

 

20130217 10848Sportstewards

De wedstrijd werd in een goede sfeer afgerond, met als einduitslag 2-1 in het voordeel van ADO.

In de catacomben van het stadion leveren de stewards aan het eind van de wedstrijd hun gele vestjes in en checken uit. De wedstrijd is zonder enig incident verlopen en daar zijn ze tevreden over. Oscar Zwanenburg is de motor achter het opleiden van deze jongens en meisjes als steward. Hij is coördinator sportstewards en praat met drie jongens nog wat na. Rick Kamps, 18-jaar, is twee weken geleden gestart. Hij vindt vooral de sfeer erg gaaf. Het liefst staat hij niet buiten om de orde te bewaken, maar in het stadion. De opleiding bevalt hem zo goed dat hij zeker door wil gaan en ook na zijn diploma steward wil blijven. Oskar begeleidt de jonge stewards, in deze MBO 1 opleiding en ziet hoe ze leren in de praktijk. De eerste wedstrijd is alles nieuw, maar bij de tweede wedstrijd ziet hij al meteen dat ze veel bijgeleerd hebben. Oskar zit vol met plannen voor de toekomst, zo wil hij het voor elkaar krijgen dat deze jongens en meiden later nog een niveau omhoog kunnen. Daar zet hij zich met hart en ziel voor in.

 

-advertenties-

-goede doel-