BHprijzen

Dinsdag 12 februari 201 vonden de bakkerij jeugdvakwedstrijden regio west plaats. Tijdens deze wedstrijd hebben de studenten van het Albeda College, Da Vinci College, Zadkine College en ROC ID College gestreden om de titel beste (allround) brood- en/of banketbakker. De wedstrijd is verdeeld in zeven categorieën en heeft verschillende niveaus. ROC ID College Zoetermeer wist maar liefst drie eerste prijzen in de wacht te slepen.

Tijdens deze wedstrijd hebben de studenten de opdracht gekregen om een aantal producten in te leveren die zij zelf hebben gemaakt, op school of in het bedrijfsleven. ROC ID College deed mee in drie categorieën: banketbakker, brood- en banketbakker en allround banketbakker.

De wedstrijd begon voor de studenten van ROC College al in december. Eerst werd er bedacht hoe het product er uit moest komen te zien. In een later stadium werd het echt een product om je vingers bij af te likken. Meedoen met deze wedstrijd is al fantastisch, maar eerste worden in jouw categorie is wel de “rozet op de moorkop”. Dit overkwam Alieen van Eijk, categorie banketbakker, Hamza Mazouz, categorie brood en banketbakker en Roelof Vuijk, categorie allround banketbakker.

“Dat we supertrots op onze studenten zijn mag duidelijk zijn”, glundert Wijnand Starreveld, praktijkdocent Bakkerij & Horeca ROC ID College. “Beter dan dit kan gewoon niet”. Met het behalen van deze resultaten zullen zij 24 april gaan strijden om de Nederlandse titel.

idcollegeAileen van Eijk won deze prijs door zes gebakjes in de vorm van hartjes in te leveren. Het product is gemaakt van een vanille crème, frambozen mouse, biscuit, limoncello en afgewerkt met chocolade en een frambozenjam. Naast deze gebakjes heeft zij ook twaalf dezelfde hartenkoekjes ingeleverd die ook heel bijzonder (lekker) waren. Aileen loopt stage bij Jarreau in Den Haag waar zij deze producten gemaakt heeft. 

Hamza Mazouz heeft zes gevulde krentenbollen, ook in de vorm van harten, ingeleverd tijdens deze wedstrijd. De smaak, structuur en de originaliteit scoorden goed bij de juryleden. Ook zijn stukwerk (koek) beviel hen goed. Je kunt het vergelijken met een gevulde koek die in een andere vorm is gegoten en waaraan een aantal nieuwe grondstoffen zijn toegevoegd. Hamza loopt stage bij bakkerij Kok in Schoonhoven waar hij deze producten onder andere heeft gemaakt.

In één van de moeilijkste categorieën deed Roelof Vuijk mee. Hij moest twee dezelfde dessert taarten in leveren. Zijn desserttaarten bestonden uit de smaken passievrucht mango, framboos, chocolade mouse en hazelnoot vanille. De taarten werden afgewerkt met een chocolade spiegel met daarop een decoratie van chocolade. Ook moest hij twee soorten bonbons inleveren die hij zelf bedacht heeft. Hij bedacht bonbons met de smaken mandarijn speculaas en ananas, passievrucht en kokos. Roelof werkt als leerling bij bakkerij Jan van der Eijk in Haastrecht en is ook werkzaam bij chocolatier de Berenkuil in Ouderkerk aan den IJssel.

-advertenties-

-goede doel-