20130212 10699

Wim Koster, projectleider ID college, showt samen met wethouder Edo Haan en
Jean-Louis Costa Gomez (combinatiefunctionaris) de Ado Den Haag kaartjes

 

Zoetermeer heeft de ADO Den Haag wedstrijd van 17 februari geadopteerd en biedt kaartjes voor een gereduceerd tarief aan Zoetermeerpashouders en wijksportverenigingen, zodat ook mensen met een kleine beurs de gelegenheid krijgen een topsport wedstrijd bij te wonen. ADO Den Haag zal deze dag spelen tegen Heerenveen en zal aangemoedigd worden door vele jonge Zoetermeerse voetbalfans!

Sportstewards

Daarnaast zijn ADO Den Haag en het ID College samen met de gemeente het project sportstewards gestart. Jongeren met een grote kans op uitval worden op een laagdrempelige manier ingezet om de orde te handhaven tijdens wedstrijden. De jongeren in kwestie kunnen hiervoor een startkwalificatie behalen. De jongeren leren om op een correcte manier op te treden en de orde te handhaven.

Jean-Louis Costa Gomez (combinatiefunctionaris gemeente Zoetermeer en voorheen sportsteward): “Al meteen als de supporters voor de wedstrijd binnen komen in het stadion proef je de sfeer en weet je of het een beladen of juist ontspannen wedstrijd gaat worden. Bij promotie of degradatie zijn ook de supporters meer gespannen dan normaal.” Als steward moet je de juiste toon kunnen aanslaan in de aanpak van een harde-kern supporter of juist vader met zoontje die lekker naar de wedstrijd komt kijken. Gomez: “De laatste tijd gaat het erg goed bij de wedstrijden, de agressie vermindert. Je wil als sportsteward daar zeker je steentje aan bijdragen!”

Op 21 februari zal wethouder Edo Haan (Werk en Inkomen) diploma’s uitreiken aan een aantal sportstewards.

-advertenties-

-goede doel-