Papagaai

Het winnende kusntwerk: de Papegaai van Tamara Mourits

Kroonpart Verfservice heeft de winnaar bekend gemaakt van de schilderwedstrijd ter ere van hun verhuizing.  Het thema van de wedstrijd was “kleur”.  Er zijn 70 prachtige werken ingeleverd en het was een enorme klus voor de jury om een keuze te maken. Er werd vooral gekeken naar een eigen stijl, kleurgebruik en uiteraard het eindresultaat. Het is fantastisch om te zien hoeveel talent er is in Zoetermeer en omstreken. Zowel amateurs als professionele kunstschilders hebben prachtige schilderijen ingeleverd met uiteenlopende onderwerpen.

De jury bestond uit Wethouder van Kunst en Cultuur Hans Haring, de Zoetermeerse kunstenaar Gerart Kamphuis en kunstliefhebber en Manager van de Dorpsstraat, Robbert Roos. Na alle schilderijen uitvoerig te hebben bekeken werd er lang over de laatste selectie nagedacht.

Oerknal 3eplaatsschilderwedstr
Tweede prijs “de Oerknal” van mevr. M. Schoneveld Derde prijs schilderij van mevr. A Spruit

 De winnares Tamara Mourits heeft een krachtige papegaai geschilderd waarbij de vleugels uitwaaieren in pittige kleuren.  Achteraf bleek dat deze kunstschilder twijfelde of ze haar kunstwerk wel zou inleveren nadat ze de andere inzendingen had gezien. De tweede prijs heet “de Oerknal” van mevr. M. Schoneveld .Het schilderij laat een soort heelal zien waar alle kleuren uit lijken te spatten. De derde prijs is voor mevr. A Spruit.  Het is een soort stripverhaal waar je even de tijd voor moet nemen om naar te kijken. Het is een schilderij met verschillende grijswaarden waarbij er kleine fragmenten kleur en tekeningetjes naar voren komen.

Alle schilderijen zijn voorlopig nog te bewonderen in de etalages naast de verfspeciaalzaak van Kroonpart, Dorpsstraat 182. Ook zal er nog een expositie van de kunstwerken plaatsvinden in de winkel van Kroonpart. Het is een kleurrijk begin van de nieuwe locatie van de verfspecialist.

-advertenties-

-goede doel-