oncLeerlingen uit mavo 1 van het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) houden zich bezig met het project Game Over. In dit project, met daarbij de gelijknamige voorstelling, staat pesten en gepest worden centraal. Het ONC wil hiermee leerlingen aanzetten tot nadenken, zelfreflectie en discussie over de gevolgen van pesten voor jezelf en anderen.

Afgelopen maandag konden de leerlingen kijken naar de voorstelling Game Over. Deze voorstelling laat de vier belangrijke partijen bij het pesten zien: de gepeste, de pester, de meeloper en de zwijgzame middengroep. Grapjes en plagerijtjes veranderen tijdens de voorstelling in structureel en keihard treiteren en intimideren. Doordat de snelle en afwisselende scènes zich afspelen in een schoolsituatie, worden jongeren direct geconfronteerd met hun eigen gedrag.

Uit de reacties tijdens en na de voorstelling bleek wel dat deze een diepe indruk heeft achtergelaten op de leerlingen. In de mentorlessen zal verder aandacht besteed worden aan het onderwerp pesten.

-advertenties-

-goede doel-