IMG 2744

Februari is in Zoetermeer de Maand van de Liefde. Deze maand wordt georganiseerd door alle organisaties die verbonden zijn aan Meerpunt, GGD Zuid-Holland West en Bibliotheek Zoetermeer. Tijdens de themamaand worden in Zoetermeer allerlei activiteiten georganiseerd rond de onderwerpen liefde, relaties en (homo-)seksualiteit.

De aftrap van deze bijzondere maand was in handen van wethouder Mariëtte van Leeuwen. Rond 19:15 uur verzamelde een groepje mensen in de Hoofdbibliotheek in het Stadshart. Wethouder van Leeuwen vond het een eer om de Maand van de Liefde te openen.’’We kunnen niet genoeg aandacht voor de liefde vragen. In een grote stad als Zoetermeer met veel verschillende soorten mensen vraagt dit thema de nodige aandacht!''

IMG 2720 IMG 2730

Met deze woorden werd de maand van de liefde geopend en ging meteen de uitdaging van start. De bezoekers kregen allemaal een briefje waar zij in een paar steekwoorden op mochten schrijven wat liefde voor hen inhield. De wethouder nodigde daarna al deze mensen uit om de briefjes in te leveren zodat van Leeuwen een prachtig gedicht kon schrijven. Het resultaat was een prachtig gedicht, de wethouder heeft er talent voor.

‘’Een 10 ben jij voor mij,

In je sterkte, in je onafhankelijkheid,

Met jou zijn ontstaat voor mij de eeuwigheid.

Jouw dapperheid bewonder ik , ik lees het in jouw ogen

Zelden was ik eerder zo diep door een mens bewogen.’’

Na dit prachtige gedicht begon de lezing die aangeboden werd door het Meerpunt ‘Pubers, hoe houden wij het gezellig?’ van de auteur van 'het Puber opvoed boek' door Marina van der Wal. Alle kaarten voor deze lezing waren uitverkocht en de  bibliotheek zat dus ook bomvol ouders die meer wilden weten over het bijzondere fenomeen: de puber.  Met het hart op haar tong en geen blad voor haar mond begon van der Wal de lezing. Ze ging van de goede oude tijden waar de kinderen nog naar Zwitsal roken naar het heden waarin de pubers rondlopen als explosieve geurbommen. De ouders konden tijdens de lezing meteen hun eigen kennis testen door mee te doen met de quiz. Vragen als: Wanneer begint een puber met drinken? en wat vindt de gemiddelde ouder lastig aan opvoeden? passeerden de revue.

Van der Wal had de volledige aandacht van alle ouders in de zaal. Want leerzaam was de lezing zeker. Hier en daar hoorde je  een ‘’Oh echt!’’ en een ‘’Jeetje dat wist ik helemaal niet!’’. Zo worden ook ouders elke dag een beetje wijzer en krijgen zij een betere band met hun pubers. Zo spreidt de liefde zich langzaam voort in de Maand van de Liefde.

IMG 2731 IMG 2732

Tekst: Kelly Need

Foto's: Esther van der Burg

-advertenties-

-goede doel-