20130201 10522

Directeur Marjolein ter Haar gaf Wethouder Mariëtte van Leeuwen de oude sleutel, geholpen door Ruben uit groep 8 en Collin van de Drie Ballonnen

 

Alle kinderen van de Prins Clausschool in Rokkeveen verzamelden zich vrijdagochtend al vroeg in de prachtige nieuwe aula van hun school. Iedereen was blij en opgewonden, na maanden van verbouwingen was vandaag het grote moment aangebroken: de opening van het nieuwe schoolgebouw!

Wethouder Mariëtte van Leeuwen kreeg van Marjolein ter Haar (directeur Prins Clausschool) een grote tros ballonnen, waar de sleutel van het oude schoolgebouw aan hing. Eenmaal buiten werden alle ballonnen van de kinderen en de oude sleutel die toch niet meer op de nieuwe school paste opgelaten.

20130201 10525

20130201 10533

In het nieuwe gebouw wordt een totaal aanbod geboden als het gaat om onderwijs, peuterspeelzaal, kinderopvang en buitenschoolse opvang. De Prins Clausschool heeft de laatste jaren al heel wat verhuizingen en verbouwingen achter de rug. Na het samengaan met de Oranjeschool werd op verschillende locaties lesgegeven en vanaf februari 2012 zaten de kinderen in noodlokalen.

20130201 10536De nieuwe school was al helemaal klaar, maar het was nog wel even spannend of het schoolplein ook op klaar opgeleverd kon worden. Door de sneeuw en vorst van de afgelopen maand kon niet gewerkt worden op het plein en werd vertraging opgelopen. Gelukkig voor de kinderen is er met man en macht gewerkt om te zorgen dat alles helemaal klaar was voor de opening.

In het schoolgebouw aan het Straspad in Rokkeveen is nu ook een nieuwe locatie van Kinderdagverblijf De Drie Ballonnen gevestigd. De directie van de school is hier heel blij mee: “Nu kunnen we een hele goede doorstroming bieden aan de kinderen, vanaf kinderopvang en peuterspeelzaal tot aan BSO opvang. Het is voor de kinderen heel prettig als ze op dezelfde locatie kunnen blijven voor opvang en school, dat is vertrouwd!”

De Drie Ballonnen begint met een 1 groep kinderopvang in de school, de peuterspeelzaal en BSO opvang na schooltijd, maar mogelijkheden tot uitbreiding zijn zeker aanwezig, zo vertelt Joyce Verbeek (lokatie manager De Drie Ballonnen).

20130201 10540

Drie Ballonnen leidsters Ashley, Dhelia, Joyce en Silvia staan klaar om lekker te gaan wandelen met de kinderen.

-advertenties-

-goede doel-