vuurwerkafval3Op vrijdag 2 januari gaan ruim 30 jongeren, gewapend met vuilgrijpers en vuurwerkzakken, in Meerzicht, Centrum, Noordhove/Seghwaert, Buytenwegh en Oosterheem in de wijk op stap. Zij gaan meehelpen het vuurwerk dat er nog ligt, op te ruimen. Hiermee geven ze het goede voorbeeld voor de wijk. En ondertussen kunnen ze gelijk hun buurt een gelukkig nieuwjaar wensen.

De jongeren zijn tussen de 16 en 23 jaar en doen mee aan het project 'Sweet Lake Senses', een samenwerking tussen Stichting MOOI, JONG Oosterheem en de gemeente Zoetermeer. De jongeren zijn de oren en ogen in de wijk. Zij worden in de aanloop periode naar oud en nieuw ingezet om de jaarwisseling zo rustig, veilig en vooral zo gezellig mogelijk te laten verlopen. Diverse gemotiveerde jongeren zetten zich hier vrijwillig voor in. Zij zijn hiervoor samen met brandweer en politie getraind en worden begeleid door jongerenwerkers.

vuurwerkafvalZoetermeer wil graag een zwerfafvalvrije gemeente zijn. Na oud en nieuw ligt er veel vuurwerkafval op straat, ook een vorm van zwerfafval. Het opruimen van vuurwerkresten voorkomt ongelukken en zorgt voor een prettige, schone wijk.

-advertenties-

-goede doel-