IMG 1043Dinsdagavond 23 december werd de wijk Buytenwegh opgeschrikt door een enorme knal op de Duinkerkhove. Naast de hulpdiensten moest ook het MMT (Mobiel Medisch Team) ter plaatse komen.

Het vermoeden is dat een vuurwerkbom, die in de hele wijk te horen was, de auto’s in brand heeft gezet. Een bewoner zag dat het vuur vlak bij zijn auto was en is naar buiten gerend om zijn voertuig in veiligheid te brengen. Hij werd door de vlammen gegrepen en heeft ernstige brandwonden. Hij is opgevangen door buurtbewoners. Zodra het slachtoffer gestabiliseerd was werd hij met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De MMT arts is met de patiënt meegegaan.

IMG 1049 IMG 1055
IMG 1060 IMG 1072

De brandweer heeft direct de woning ontruimd die naast de brand lag omdat er gevaar bestond dat de brand over zou slaan naar de woning. Door de brand zijn twee auto’s totaal uitgebrand en een derde is total loss. Het is niet uitgesloten dat andere voertuigen ook schade hebben opgelopen.

De bewoners van het naastgelegen huis konden na het incident terug in hun woning.

De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

 

IMG 7279 IMG 7283

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van dit voorval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

 

Foto's: Roy  Wolters, www.112haaglanden.info

 en Martin van Oostveen

 

-advertenties-

-goede doel-