Een schone, hele en veilige stad, daar streeft Zoetermeer naar. Inwoners moeten daarom snel meldingen kunnen doen als hen iets opvalt in de openbare ruimte. Vanaf vandaag kan dat nog sneller met de MijnGemeente app.

Snel melden belangrijk

unnamedWethouder Marc Rosier (openbare ruimte): “Ik ben blij met deze nieuwe app, want de stad leefbaar houden, doen we samen. Een losse stoeptegel, kapotte lantaarnpaal of rotzooi op straat zijn niet alleen vervelend, maar kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat inwoners dit snel kunnen melden. Dat kon altijd al via internet, telefonisch of bij de wijkpost, maar daar is nu de app bijgekomen. Een foto van de situatie en een korte omschrijving zijn genoeg. Zodra de gemeente een melding heeft ontvangen, wordt deze in behandeling genomen. Ik denk echt dat deze app bij kan dragen aan een schone, hele en veilige stad.”

MijnGemeente app downloaden

De app is ontwikkeld voor smartphones en tablets die werken op basis van iOS of Android.

De iOS versie is te downloaden in de app store, de Android versie via de google playstore. Na het installeren van MijnGemeente app moeten gebruikers zich eenmalig aanmelden. Daarna is het mogelijk om vanaf iedere plek in Zoetermeer een melding openbare ruimte te doen. Meldingen worden zo snel mogelijk en binnen de bestaande servicenormen aangepakt.

Geen smartphone of tablet

Inwoners die geen smartphone of tablet hebben, kunnen nog altijd een melding openbare ruimte doen via www.zoetermeer.nl/contactformulier , telefonisch via 14 079 of aan de balie bij de wijkpost.

Voor meldingen die spoed hebben, kunnen inwoners buiten werktijd of in het weekend het storingsnummer 079 - 346 9000 bellen.

-advertenties-

-goede doel-