BNG Bank Circusprijs Uitreiking Beste jeugdcircus 2014 4Op zaterdag 20 december zijn de winnaars van de BNG Bank Circusprijs 2014 bekend gemaakt tijdens een speciaal evenement in de theaterzaal van Circus Elleboog. Onder luid applaus van toeschouwers en collega-jeugdcircussen nam Circus Nevermind uit Zoetermeer de prijs van €7500,- voor het beste jeugdcircusplan in ontvangst, waarmee zij de voorstelling 'Vliegen & vallen' kunnen realiseren.

Juryvoorzitter Mat Meijs, secretaris van het BNG Cultuurfonds, zei over Circus Nevermind: “'Vliegen & vallen' is een enthousiasmerend plan, met een interessante kruisbestuiving tussen verschillende (kunst)disciplines. De jury is nieuwsgierig naar Mandy Kemper als maakster en is te spreken over het feit dat zij de jongeren en externe personen actief bij het maakproces wil betrekken. Dit goed uitgewerkte, inhoudelijk sterke en vernieuwende plan kan andere jeugdcircussen en de circussector inspireren. De jury kijkt uit naar de première”.

De jury bestond uit Kees Blijleven (Jeugdtheater de Krakeling), Maaike van Langen (Circusstad Festival), Cahit Metin (TENT circustheaterproducties en Circus Elleboog) en Wendy Moonen (Circo Circolo); juryvoorzitter is Mat Meijs (secretaris van het BNG Cultuurfonds).

De BNG Bank Circusprijs - uniek in de Nederlandse circuswereld - is opgericht voor de promotie en ontwikkeling van het nieuwe circus en dat van het jeugdcircus in het bijzonder. Het BNG Cultuurfonds, dat ook op andere terreinen prijzen heeft voor de ondersteuning van jong talent, nam samen met Circomundo het initiatief voor deze prijs. Bijzonder aan de prijs is dat die niet gaat naar een kanten- klaar product maar naar een plan, dat met het prijzengeld kan worden uitgevoerd. Bij winnaars van vorige edities heeft het winnen van de prijs in boeiende en spectaculaire voorstellingen geresulteerd.  

 

-advertenties-

-goede doel-