Aptroot2Burgemeester Charlie Aptroot bevestigt dat de recente overvallen op woningen een trend lijken te worden. Niet alleen in Zoetermeer, maar in de hele regio nemen deze toe.

Tijdens een persbijeenkomst vertelde de Zoetermeerse burgemeester dat er naar aanleiding van de woningoverval in Seghwaert van 16 december, een forse extra inzet is om de zaak te onderzoeken. Ook de autobrand die mogelijk te maken heeft met de overval krijgt extra de aandacht.

 

"Dit soort agressie is volstrekt onacceptabel"

Aptroot: "Dit soort agressie is volstrekt onacceptabel. Overvallen worden in je eigen huis met zoveel geweld dat je naar het ziekenhuis moet om behandeld te worden heeft een grote impact op het slachtoffer."

Waar de burgemeester ziet dat het aantal woninginbraken afneemt met wel 25%, zijn deze woningovervallen een zorgelijk signaal. Niet voor niets wordt er extra inzet gedaan op deze en voorgaande zaken.

 

"Samen zorgen voor een veiliger Zoetermeer."

Aptroot"We moeten samen zorgen voor een veiliger Zoetermeer. Wij moeten hiervoor niet alleen naar de politie kijken," zei Aptroot en deed de volgende oproep:

"Laten we allen alert zijn op verdachte zaken. Belt u vooral de politie wanneer u iets ziet dat verdacht is. Om onze stad veiliger te maken hebben we alle middelen hard nodig. Het klinkt simpel, maar een spion in de deur (noot redactie: een kijkgat) en een ketting waardoor de deur niet in één keer opent kan preventief werken. Ook goede buitenverlichting is één van de dingen die zijn  steentje kan bijdragen."

 

"Het zal je maar gebeuren!"

De gedachten van de burgemeester gaan uit naar het slachtoffer. "Het is absoluut niet leuk wanneer je mobiel gestolen wordt en daar kan je goed van balen. Maar dat iemand met geweld je huis binnendringt, jou iets aan doet en jouw spullen meeneemt, is erg ingrijpend. Meer dan eens heb ik van mensen gehoord hoeveel moeite ze dan hebben om zich thuis weer veilig te voelen. Wanneer het slachtoffer het op prijs stelt, ga ik zeker bij diegene langs om hen een hart onder de riem te steken."

 

 

-advertenties-

-goede doel-