snoeien beukenOp dinsdag 16 december werden de oude ( grote ) haagbeuken in het Dorp gesnoeid. De haagbeuken vormen een onderdeel van het beschermde oude dorpsgezicht. Zij omlijsten de hele de Ruyterstraat in het oude dorp van Zoetermeer.

Dit is een fraaie aanblik voor iedereen die er langs komt. Voor de bewoners is het eveneens fraai maar het geeft ook veel werk. Tenminste, als je je stoep een beetje blad- en takkenvrij wil houden. De vogels die in de bomen wonen geven vooral in het voorjaar veel natuurbeleving. Zij begroeten in de vroege ochtend de bewoners met hun gezang. Ook hier is het niet alleen mooi, de minkant is de vogelpoep. Met grote regelmaat moet er geschrobd en geboend worden om het pad begaanbaar te houden.

snoeien beuken2 snoeien beuken3

Nu er weer een stukje is gesnoeid zijn de bomen weer enigszins getemd in hun onstuitbare groei. Voor de bewoners prettig omdat hun eigen tuin weer wat meer zonlicht krijgt. En de kans op afgewaaide takken is teruggedrongen. Op deze manier blijven de haagbeuken voor de bewoners een stukje natuurbeleving vlak voor hun voordeur. Voor een ieder die er langs komt een bijzonder mooie aanblik.

 

Foto's: André Bijkerk

-advertenties-

-goede doel-