hondenschoolTijdens een bijeenkomst van de sportverenigingen en het Kwaliteitsteam Buytenpark heeft de gemeente bekend gemaakt dat de hondenschool in het Buytenpark kan verhuizen naar de plek van voormalige voetbalclub Real. De verhuizing van de hondenschool is nodig in verband met de uitbreiding van de begraafplaats.

Aanvankelijk was het plan van de gemeente om de hondenschool te verhuizen naar het schapenweitje (ongeveer 120 meter ten zuiden van de Meerpolder en 300 meter ten westen van de César Franckrode), maar hier waren veel bezwaren tegen. Kwaliteitsteam Buytenpark maakte bezwaar tegen de plannen in verband met geluidshinder voor de omwonenden.

De nieuwe locatie vindt Kwaliteitsteam Buytenpark ook niet ideaal, maar wel een stap in de goede richting: “We vinden dat overigens maar een klein stapje in onze strijd tegen de hinder van de sportterreinen. Lang niet ideaal, maar het is een verschuiving in een door ons gewenste richting. Alleen kan de manier waarop de gemeente dit wil realiseren veel beter. We vrezen dat veel omwonenden nog steeds enige geluidhinder zullen kunnen ondervinden van de hondenschool, al zal het allicht minder zijn dan van Real en van de eerst gekozen locatie”.

Voor de bouw en de activiteiten moet nog vergunning worden aangevraagd. Volgens de gemeente komt nieuwbouw op de sportterreinen niet eerder aan bod dan eind maart 2015.

-advertenties-

-goede doel-