2349 14396-press-arditoVrijdag 12 december werd de Publieksprijs Kunst & Cultuur 2014 uitgereikt. De gasten werden bij restaurant 1892 bij binnenkomst verwelkomt met prosecco. De reden hiervoor was de 10 jarige verjaardag van de Publieksprijs.

De uitreiking werd geopend door Margreet van Driel, directeur Floravontuur Promotie Zoetermeer. Waarna alle genomineerden een korte presentatie gaven over wie ze zijn en waarom ze genomineerd waren. Uit de presentaties kwam naar voren dat er dit jaar een breed gezelschap genomineerd was. De jonge Thijmen de Valk liet met zijn webserie Alpha al zien, met zijn slechts 18 jaar, iemand te zijn waar we nog zeker van gaan horen. Voor Ricardo Muller, oprichter van de Facebookpagina Je Bent Zoetermeerder Als, kwam de nominatie als een totale verrassing. Met de presentatie werd duidelijk dat hij deze nominatie zeker heeft verdiend. Hij laat zijn bijna 10.000 volgers dagelijks in contact komen met nostalgische foto’s van het oude Zoetermeer. Tegen over deze twee jonge enthousiaste genomineerden waren er ook twee oude rotten uit de kunst en cultuursector genomineerd. Ruud van Wijngaarden heeft de Sound of the Sixties een tijd geleden nieuw leven in geblazen en dat is door het comité niet onopgemerkt gebleven. Naast Ruud was Ronald de Jong genomineerd met zijn lunchpauzeconcerten, waarmee hij wekelijks vele bezoekers naar de Oude Kerk trekt. Dit mooie rijtje werd aangevuld door de kersverse winnaar van de Bruisprijs 2014, Zondag in ’t Park. Terra Art Projects heeft de afgelopen zomer met succes een nieuw evenement georganiseerd waar 7 zondagen genoten kon worden van muziek, kunst, natuur en zon midden in de stad.

“Het was een hele spannende eindsprint. Natuurlijk zijn jullie allemaal winnaars maar dit jaar gaat de publieksprijs naar Ronald de Jong” aldus wethouder Paalvast. De wethouder overhandigde daarna de cheque en het Bronzen Visdiefje - van kunstenares Fieke Hordijk - aan de verraste en blije Ronald de Jong.

Foto: Ardito

-advertenties-

-goede doel-