ZoetermeerS PerenboomgaardLeren om goed fruitbomen te snoeien is zo eenvoudig nog niet. Behalve een goede instructeur is er ook een hele organisatie nodig. Zaterdag 13 november kwamen zo’n 25 leergierigen uit alle delen van Zuid-Holland naar de perenboomgaard de Hof van Seghwaert aan de Gaardedreef om de grove en fijne kneepjes van het vak te leren.

De Zoetermeerse deelnemers kwamen behalve uit Seghwaert ook van de wijktuin Broekweg De Leyens. Het theoriegedeelte werd gegeven in wijkpost Noordhove/Seghwaert waar Stichting Piëzo de deelnemers onthaalde met koffie en cake en later op de dag voor het hele gezelschap een uitgebreide lunch verzorgde. De Groene Motor is een organisatie die in Zuid-Holland het vrijwilligerswerk in de leefomgeving stimuleert en voor deze gelegenheid voor deskundige instructie had gezorgd. Deze kwam van Bureau Schildwacht die de cursisten o.a. liet kennis maken met zuigers, vier verschillende knoppen, wintersnoei en zomersnoei.

Voor alle deelnemers waren er dankzij De Groene Motor handschoenen, korte-en lange snoeischaren, zagen en ladders. En ook helmen, die bij dit werk hard nodig bleken. Om een uur of drie ging het regenen, een mooi tijdstip om na zo’n zes uur werken de boel op te ruimen en een stuk wijzer huiswaarts te keren.

Heeft u interesse voor de perenboomgaard in Seghwaert? Kijk dan op Facebook: De Hof van van Seghwaert.

Verslag en foto: Wim van Herpen (De Hof van Segwaert)

-advertenties-

-goede doel-