sh-terrein-cadenzaHet college van B&W vraagt de gemeenteraad om akkoord te gaan met een voorstel voor een nieuw bestemmingsplan voor Stadscentrum Oost/Cadenza. Zodra de raad daarmee heeft ingestemd, gaat het licht op groen voor de voltooiing van het laatste deel van het Stadshart.

Stadscentrum Oost is het al jaren braakliggende terrein aan de rand van het Stadshart tussen de bioscoop, het theater en de RandstadRail. Diverse voorstellen om dit ‘gat’ te dichten zijn in het verleden, mede door toedoen van de economische crisis, gesneuveld, maar sinds enige tijd ligt er een volgens de gemeente economisch haalbaar plan. Dit voorziet in een supermarkt, horeca, jongerenwoningen, detailhandel en een speelautomatenhal. Er is nog steeds grote behoefte aan jongerenwoningen in de stad, aldus het college.

Om dit plan uit te voeren, was het noodzakelijk dat de gemeente een nieuw bestemmingsplan voor het gebied opstelde. Hiermee is in 2013 begonnen. Inmiddels is de gehele bestemmingsplanprocedure doorlopen, zodat het college de raad nu vraagt het bestemmingsplan vast te stellen. Het ontwerpbestemmingsplan heeft samen met het ontwerpbesluit ‘Hogere waarden geluid’ en het ontwerpbesluit ‘Omgevingsvergunning’ ter inzage gelegen. Tegen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning zijn drie bezwaren ingediend. Het college zag hierin geen reden om het ontwerp aan te passen en vraagt de raad deze bezwaren ongegrond te verklaren. Naar verwachting staat dit onderwerp begin volgend jaar op de agenda van de gemeenteraad. Zodra de raad hiermee heeft ingestemd, kan het college een beslissing nemen over de omgevingsvergunning.

Als de vergunningen eenmaal rond zijn kan het opeens heel snel gaan, wethouder Marc Rosier hoopt dat begin volgend jaar gestart kan worden met bouwactiviteiten. De bouw zal minimaal een jaar in beslag nemen.

-advertenties-

-goede doel-