20131217-7382Burgemeester Aptroot ontsteekt dinsdag 16 december de stadskerstboom op de Dobbeplas in Zoetermeer. De boom krijgt dit jaar nieuwe verlichting die nog energiezuiniger is dan voorheen. Ook is er een nieuwe piek ontworpen.

Na het ontsteken van de stadskerstboom vertrekt de burgemeester in een arrenslee gevolgd door kinderen met lampionnen langs het Dobbe-eiland naar de Dorpsstraat. Op het plein van de Nicolaaskerk vindt de officiële start van Kaarsjesavond plaats. In hippiesfeer gehuld wordt er glühwein en warme chocolademelk uitgereikt en geeft een dansgroep van dansschool Dansis een korte voorstelling.

Ook de Dorpsstraat is volop in kerstsfeer. Sfeervol verlichte etalages, zangkoren, kerstverhaal vertellers en kramen zijn er te bewonderen waar chocolademelk en glühwein aan bezoekers worden uitgereikt. Op het plein voor de Pastacompaney XL is een levende kerststal ingericht. Leerlingen van het Stedelijk College beelden daar het kerstverhaal uit.

Programma:

Vanaf 18.00 uur: uitdelen lampionnetjes in tent hoek Marseillepad - Markt 18.30 uur: Toespraak door burgemeester Aptroot en ontsteking stadskerstboom

18.45 uur: Vertrek arrenslee met gevolg van kinderen in lampionnenoptocht (route fietspad Dobbepark richting Vlamingstraat)
19.00 uur: Officieel moment start kaarsjesavond bij Nicolaaskerk
21.00 uur: Einde Kaarsjesavond

-advertenties-

-goede doel-