kerstverlichting 3Kunstorganisatie Terra Art Projects organiseert in samenwerking met atelier Le Rouge een intiem alternatief kerstsfeertje in het Nicolaaspark (achter de Nicolaaskerk: ‘Hippie Christmas in ’t Park’. Warm je op bij de vuurkorf en geniet van de warme versnaperingen en de huisgemaakte koekjes van 10 Spices catering. Kaarsjesavond, dinsdag 16 december, wordt dit jaar geopend in het Nicolaaspark, om 19 uur, met een dansvoorstelling in de sfeer van Hippie Christmas in ’t Park.

Klanken van akoestische instrumenten rond het vuur maken de winterse parkbeleving compleet. Grenzend aan het park, in het Stadsmuseum delen ‘Hippie Kerstmannen’ warme glühwein en chocolademelk uit en is de expositie ‘Stadse dieren’ deze avond gratis toegankelijk voor het publiek. Grieks restaurant Parthenon deelt overheerlijke gehaktballetjes uit en bij de Heeren van Soetermeer is warme chocomelk te verkrijgen.

Tentoonstelling Stadse dieren

Dieren nemen een belangrijke plaats in binnen onze steden als werkdier, voedsel, gezelschapsmaatje en bezienswaardigheid, maar soms ook als bron van overlast. Voorwerpen van drie stadsmusea in de Randstad vertellen het verhaal van stadse dieren door de eeuwen heen. Hoe verhoudt het dierenleven in de hofstad Den Haag, de havenstad Rotterdam en de nieuwe stad Zoetermeer zich tot elkaar?

Voorwerpen uit het heden en verleden worden in de tentoonstelling ‘Stadse dieren’ naast elkaar getoond in een moderne Wonderkamer. Elk voorwerp vertelt een eigen verhaal, aangevuld met beelden, interessante weetjes en amusante anekdotes. Elk voorwerp en elk verhaal draagt bij aan het grotere verhaal: het verhaal van de drie steden in beweging.

-advertenties-

-goede doel-