dp-lichtjesavond2De Dorpsstraat in Zoetermeer vormt op 16 december 2014 het decor van de traditionele kaarsjesavond... De gezelligste avond van het jaar beleeft dit jaar alweer de 44e editie! Droom weg bij de duizenden lichtjes en kaarsjes in de etalages van de winkeliers en achter de ramen van de bewoners in en om de Dorpsstraat.

Na het ontsteken van de lichtjes van de gigantische Stadskerstboom om 18.30 uur op de Dobbeplas door burgemeester Aptroot volgt er een lampionnenoptocht voorafgegaan door jongleurs van Circus NeverMind en een arrenslee richting het begin van de Dorpsstraat (west). Daar vinden vanaf 19.00 uur al de eerste activiteiten plaats.

Vanuit het Stadshart zal Burgemeester Aptroot in de arrenslee naar de Nicolaaskerk rijden. Hier wordt rond 19.15 de openingshandeling verricht. De dansgroep Dansis zal daarbij een spetterend optreden verzorgen. Aansluitend zal er in de Nicolaaskerk een concert plaatsvinden. De burgemeester zal na de openingshandeling zijn route door de prachtig verlichte Dorpsstraat vervolgen. Voorbij het kruispunt bij de ‘Oude Kerk’ valt er heel wat te zien en te beleven.

De hele Dorpsstraat is gehuld in een zeer sfeervolle ambiance met vele koren en muziekensembles die prachtige liederen ten gehore brengen. Beleef ook de kerstverhalen en toneelstukjes die op een aantal plekken in de straat door diverse acteurs zullen worden vertolkt. Geniet tussendoor van de glühwein en warme chocomelk die op meerdere locaties in de straat gratis verkrijgbaar zijn.

 

Molen De Hoop en levende kerststal

dp molenAls altijd doet ook Molen De Hoop weer mee. Tussen 19:00 en 21:00 uur bent u van harte welkom in en rond de mooie witte molen. De enthousiaste vrijwilligers van de molen bieden u glühwein en chocolademelk aan met een kerstkransje van Bakker Ammerlaan. De molen is sfeervol verlicht en de molenaars laten de wieken draaien.

Om 19:30 uur treedt bij de molen het bekende Zoetermeerse zangkoor ‘De Paradijsvogels’ op, dat u met een aantal bekende kerstliederen alvast in de kerstsfeer zal brengen. Natuurlijk mag u meezingen.

Bij het plein aan de PastaCompany XL is een levende kerststal ingericht en uitgebeeld door leerlingen van het Stedelijk College, daarnaast bieden zij ook een fantastisch podium met jong talent.

Om de extra drukte bij dit soort grote evenementen en dagen op te vangen heeft de gemeente Zoetermeer een tijdelijk parkeerterrein aangelegd dat te bereiken is via de Leidsewallen. De avond wordt afgesloten om 21.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-