jip bij extraWelzijnsorganisatie Xtra neemt per 1 januari 2015 het Jongereninformatiepunt (JIP) in Zoetermeer over van kennis- en adviesbureau JSO. Eric Lemstra, voorzitter Raad van Bestuur van Xtra, en Saskia Keereweer, directeur-bestuurder van JSO, tekenden donderdag 4 december 2014 de overnameovereenkomst in het bijzijn van onder anderen de JIP-medewerkers en samenwerkingspartners. Ook wethouder onderwijs van gemeente Zoetermeer, Isabelle Vugs, vierde het heuglijke moment mee.

JIP Zoetermeer

Er zijn weinig jongeren in Zoetermeer die er niet eerder van hebben gehoord: het JIP. Dé plek voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar die behoefte hebben aan informatie en advies. Gratis, vertrouwelijk en zelfs anoniem als dat nodig is. Ook ondersteunen de JIP-medewerkers professionals die met jongeren en ouders werken met training en advies. Dat doen ze per 1 januari niet meer onder de hoede van JSO maar van Welzijnsorganisatie Xtra. Alle huidige medewerkers en stagiairs van het informatiepunt verhuizen mee naar Xtra. Fysiek blijft het JIP te vinden aan het Stadhuisplein 4 en online op www.jipzoetermeer.nl.

Versterkend voor alle partijen

Eric Lemstra verwelkomt het JIP namens Xtra als aanvulling op het al ruime palet aan preventieve activiteiten die de organisatie rond opvoeden en opgroeien levert: “Niet om groter en belangrijker te worden maar omdat deze dienstverlening nodig is. De innovatiekracht van het JIP sluit aan op de uitdagingen waar we voor staan: zorg- en welzijn worden anders georganiseerd en dat vraagt om inhoudelijke vernieuwing en nieuwe lokale verbindingen”, zo verheldert Lemstra, die hiermee ook vooruitblikt op de Zoetermeerse aanbesteding voor het jongerenwerk.

De bestuurders van Xtra en JSO hebben er alle vertrouwen in dat de overdracht voor alle partijen versterkend werkt, niet in de laatste plaats voor de jongeren die van de dienstverlening gebruik maken. “En het is geen afscheid”, zo verzekert Keereweer, “het verstevigt juist de samenwerking tussen Xtra en JSO. We verliezen elkaar dus niet uit het oog!”

-advertenties-

-goede doel-