1G0V0151Dinsdag 16 december opent het Alfrink College vanaf 19.00 uur haar deuren voor zoals de school zelf zegt: “Iedereen die iets met het Alfrink heeft en iedereen die van kerstsfeer houdt “ De inmiddels traditionele lichtjesavond wordt een bijzondere omdat het de tiende keer is dat dit kerstevenement gehouden wordt.

Tien jaar geleden werd besloten om het kerstfeest op het Alfrink College een eigen gezicht te geven. Docenten en leerlingen wilden van december, met elkaar, een bijzondere maand maken passend bij de sfeer van de school. Er werd een avond georganiseerd door leerlingen en medewerkers van de school met heel veel kerstmuziek, een uitbreide kerstmarkt, een levende kerststal en tal van kerstknutselactiviteiten voor en door leerlingen. Het werd onmiddellijk een groot succes. Meer dan duizend bezoekers genoten van de kerstsfeer op die eerste lichtjesavond.

Vanaf dat moment was de lichtjesavond niet meer weg te denken in de decembermaand van de school. In de jaren die volgden werd de lichtjesavond steeds populairder en grootser. Voor oud-leerlingen werd het een mooi moment om weer even terug te keren naar het Alfrink. Voor veel oudere basisschoolleerlingen werd het de eerste kennismaking met de school en voor veel kleinere broertjes en zusjes van Alfrinkleerlingen werd het een onvergetelijke avond vol knutsel- en ander plezier.

1G0V0070 1G0V8969

Ook dit jaar zullen er weer honderden bezoekers in de aula komen luisteren naar de schoolband, bestaande uit zeer muzikale docenten, die de ruimte zullen vullen met zowel moderne als traditionele kerstmuziek. Daarnaast is er een kerstkoor, bestaande uit leerlingen en docenten. Verder zullen de gangen zich weer vullen met bezoekers op weg naar de kerstmarkt en de vele activiteiten die er ook deze keer weer zullen zijn. Zo kan je bijvoorbeeld de rector tegenkomen, in de gedaante van een van de drie koningen, op zoek naar de levende kerststal, of swingende kerstengelen.

De opbrengst van de avond gaat naar het goede doel van de school. Dit jaar is dat een onderwijsproject in India voor kansarme kinderen.

De school nodigt leerlingen, medewerkers, oud-medewerkers, ouders, oude en toekomstige leerlingen, buren, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes op 16 december uit voor een kop warme chocolademelk en heel veel kerstplezier.

-advertenties-

-goede doel-