16930 Stadhuis-bibliotheek Zoetermeer - entree - 72 dpiDe raad heeft haar volledige steun toegezegd voor de bouw van het nieuwe Stadhuis. Het nieuwe Stadhuis van Zoetermeer komt op de plaats waar nu de bibliotheek is gevestigd en combineert verschillende functies. Zo worden functies zoals het publieksplein van het Stadhuis gecombineerd met informatiepleinen van de bibliotheek. Ook het Jongeren InformatiePunt (JIP) en VIP (vrijwilligers informatiepunt) worden geïntegreerd in het nieuwe ontwerp. De gezamenlijke entree voor Stadhuis en bibliotheek blijft aan het Stadhuisplein.

Ook de Raadszaal krijgt een plekje in het nieuwe Stadhuis, aan de kant van de Engelandlaan. Het ontwerp voor de Raadszaal is een transparante zaal, die ook vanaf de buitenkant van het gebouw zichtbaar zal zijn.

Op de hoek van het gebouw, waar nu het internetcafé van de bibliotheek is, is een horecavoorziening gepland.

Het nieuwe Stadhuis wordt een duurzaam gebouw, met veel aandacht voor energiebesparing. De raad heeft een half miljoen extra beschikbaar gesteld, bij het budget van 20 miljoen euro, om het duurzaamheidslabel A te kunnen realiseren. Met de verbouwing van het Stadhuis zal jaarlijks een bedrag van 600.000 euro worden bespaard.

De aanbestedingsprocedure voor de aannemer is al gestart, duurzaamheid is hierbij een belangrijk selectiecriterium. Interne verbouwingen zullen starten rond november volgend jaar, de verbouwing van de gevels en buitenzijde van het gebouw staat gepland voor medio 1016.

-advertenties-

-goede doel-