spandoek 2014 gastles 5283gastles 2014 5266Amnesty groep Zoetermeer heeft sinds dit jaar een scholenwerker en daarom is de actie op de Dag van Rechten van de Mens, 10 december, dit jaar op een school. De hele dag, van 10 tot 10 kan iedereen die dat wil, komen schrijven. Deze dag wordt er in heel Nederland door Amnesty geschreven om gevangenen vrij te krijgen én er worden groeten naar gevangen gestuurd. Voorbeeldbrieven en kaarten liggen klaar. Een aantal klassen van het Stedelijk College heeft al lessen gehad over mensen- en kinderrechten en één klas is de straat op gegaan om overal posters op te hangen. De Amnesty groep Zoetermeer is blij met de medewerking van het Stedelijk College. Mensenrechten worden niet ‘zomaar’ gewaarborgd, dat is hard werken en daarom is het goed dat ook jongeren leren wat mensen- en kinderrechten zijn.

Op 10 december is de school open voor ‘schrijvers’ van alle leeftijden. Leerlingen van het Stedelijk College zijn gastvrouwen en gastheren. De Zoetermeerse Amnestygroep heeft overdag een plaats in de aula van de school en ’s avonds bij het restaurant van de school. Leerlingen zullen de weg wijzen. Het is de bedoeling dat er die dag doorlopend voor gevangen geschreven wordt. Leden van de Amnestygroep Zoetermeer zijn de hele dag aanwezig om vragen te beantwoorden én een aantal is in klassen om met alle leerlingen samen te schrijven. De actie is in principe gratis, maar wie dat wil mag een bijdrage leveren aan de portokosten. Voor brieven naar het buitenland moet € 1,05 betaald worden.

Heeft schrijven zin? Ja!!! Schrijven en actie voeren heeft anno 2014 nog steeds zin. Regeringen zijn gevoelig voor massale post en tweets en mails. Gevangen en hun familie worden bemoedigd door onze groeten. Kom in actie en doe mee: woensdag 10 december van 10 tot 10!

-advertenties-

-goede doel-