Participarte-1Zaterdag 6 december opent wethouder Kuiper om 16 uur de expositie Recycling De Werktafel 2014 van Stichting ParticipARTe. De expositie bestaat uit twee delen. In de benedenhal aan het Rakkersveld 247 staan meer dan 80 gerecyclede producten, die in 9 maanden onder leiding van Daniël van Goor tot kunst zijn geworden. Het bovengebied bestaat uit een op-z’n-kopse-flat aan de Floris van Brederodelaan 226, waar onder leiding van kunstenares Ellen Vermeulen oud meubilair ondersteboven tentoongesteld is. Met dank aan het Schuurtje van de Vincentiusvereniging Zoetermeer.

Project Recycling De Werktafel

Participarte-2Het project Recycling De Werktafel 2014 is een extra injectie geweest voor de bewoners van de wijk Palenstein, die als deelnemers en vrijwilligers hebben meegewerkt. In het Participatiecentrum aan het Van Duvenvoordepad én in het atelier Daniel is hard gewerkt aan het vorm en inhoud geven van dit unieke project.

Vanaf maart 2014 is Stichting ParticipARTe in het kader van het project De Werktafel bezig met het recyclen van klein afvalmateriaal tot kunstobjecten. Zelfs oude kunst is opnieuw gebruikt! De Stichting ParticipARTe initieert kunstzinnige projecten zoals deze met een sociale doelstelling en geeft mensen de ruimte om iets moois te laten ontstaan. Wijkbewoners worden ondersteund in hun (verborgen) creativiteit. Door veel samen te doen, ontdekken mensen opnieuw hun creatieve vaardigheden, waardoor er voor hen nieuwe perspectieven in zicht kunnen komen.

De expositie is tot 27 december toegankelijk op woensdagen en zaterdagen van 15.30 – 17.30 uur, en op vrijdagen van 15.30 -17.30 en 18.30 -20.00 uur. Melden bij het Rakkersveld 247, van waaruit ook de flat kan worden bezichtigd. Voor meer informatie www.participarte.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-