Rajko Gommers

Rajko Gommers, eindelijk in actie

Tafeltennis - Zaterdag 6 december speelt Enjoy & Deploy Taverzo de vierde ronde in de Europese bekercompetitie. In Praag staat een ontmoeting tegen het Tsjechische SF SKK El NINO Praha op het programma. Beide teams plaatsten zich direct voor de derde ronde op basis van ranking en wonnen de directe knock-out serie. De ploeg uit Praag versloeg de Turkse ploeg uit Istanbul in de derde ronde. De winnaar in Praag plaatst zich voor de kwart finales. Na de vierde ronde blijven er vier deelnemers uit de eerste fase van de ETTU Cup over en stromen er vier Champions League deelnemers in.

Het team uit Zoetermeer reist af met drie spelers richting Praag. Roel Bogie kan niet mee in verband met zijn deelname aan de finale B-meerkampen en Benedek Olah doet mee aan de Finland open. Trinko Keen, Kang Donghoon en Rajko Gommers treffen een sterke en brede selectie aan Tsjechische zijde. De sterke jeugdinternational David Reitspies zal echter naar alle verwachting afwezig zijn, gezien zijn deelname aan WK voor junioren in Shanghai.

Voor Rajko Gommers, betekent dit een zeker debuut in de ETTU Cup. Gommers: “Toen we ons rechtstreeks plaatsten voor de derde ronde, hebben we als team een tactiek gekozen om deze vierde ronde te halen. Natuurlijk was ik teleurgesteld dat ik niet aan spelen toekwam, maar heb ik samen met alle anderen ons team vanaf de bank naar de overwinning geschreeuwd. Met coach Martin Brinkhoff ben ik op zo’n moment ook heel betrokken bij de tactiek. Ik wil samen met Trinko en Donghoon er alles aan doen om in Praag te verrassen en te overwinteren in Europa.”

De zesde speler uit de selectie van Enjoy & Deploy Taverzo, de Chinese stagiair Yang Ming is voor zijn studie weer afgereisd naar China en zal in de toekomst mogelijk nog een stage doorlopen bij de NTTB selecties. Wanneer dat zal zijn is op dit moment nog niet duidelijk.

 

Foto: Oscar Timmers,  www.oscartimmers.com

-advertenties-

-goede doel-