Logo Route 65Zes culturele instellingen uit Zoetermeer gaan een interessante samenwerking starten. De Bibliotheek, het Stadsmuseum, CKC & partners, cultuurpodium Boerderij, Terra Artprojects en het Stadstheater willen in 2015 starten met een groot project: Route 65.

De 6 kunstdisciplines willen met een groots seniorenproject hoge ogen gooien in de Zoetermeerse gemeenschap. De plannen liggen er en deze zullen in de komende maanden verder worden uitgewerkt. Voorop staat de wens om de krachten van de verschillende organisaties te bundelen om zo samen kunst en cultuur in Zoetermeer nog aantrekkelijker en toegankelijker te maken. Ook overige culturele initiatieven worden benaderd voor de inhoudelijke invulling.

Het project wat in 2015 gestart gaat worden is het multidisciplinaire project Route 65. In samenspraak met actieve 65-plussers wordt er een interactief programma samengesteld. Een maand lang maken deelnemers tijdens workshops actief kennis met diverse kunstvormen rondom de cultuur van een specifiek land. Gedurende deze ‘culturele route’ wordt er een maand lang concerten, lezingen, workshops en andere activiteiten georganiseerd voor 65-plussers uit Zoetermeer en omgeving.

-advertenties-

-goede doel-