20141111 163940

De organisatie van de Zoetermeerse Wereldlichtjesdag: Ingrid, Anita, Ester, Eveline, Esther en Kathy

Wereldlichtjesdag is elke jaar op de 2e zondag van december, dit jaar op 14 december, wereldwijd steken ouders om 19 uur lokale tijd een kaars aan ter nagedachtenis aan hun overleden kind. In Zoetermeer hebben 6 vrouwen het initiatief genomen om ook hier een herdenking te houden, dit jaar organiseren Anita, Kathy, Ingrid, Esther, Ester en Eveline voor de tweede maal Wereldlichtjesdag in Zoetermeer.

Weeouders, ouders die een kind verloren hebben, herdenken met elkaar de overleden kinderen. Ook andere nabestaanden zoals broers of zussen of andere belangstellenden zijn van harte welkom. Alle overleden kinderen worden herdacht, ook ongeboren of volwassen kinderen.

Anita komt in haar winkel De Troostkamer veel in contact met ouders die een kind verloren hebben en merkte dat er ook in Zoetermeer behoefte was aan een dergelijke bijeenkomst. Anita: “Het is een hele mooie herdenking, mensen voelen zich gesteund omdat ze allemaal hetzelfde hebben meegemaakt. Veel praten hoeft niet, samen zijn is het belangrijkste”.

DSC 0076 DSC 0079

Dit jaar wordt verzameld om 18.15-18.30 uur in crematorium de Meerbloemhof, aan de Buytenparklaan 1,dan lopen de deelnemers samen naar de kinderbegraafplaats om 18.45. Er word gezongen, er worden gedichten voorgelezen en de namen van de overleden kinderen worden genoemd. Om 19 uur worden dan de kaarsen aangestoken. Omdat over de hele wereld steeds op lokale tijd om 19 uur de kaarsjes worden aangestoken gaat het licht zo als een golf van liefde de hele wereld over.

Indien de weersomstandigheden een herdenking buiten niet toelaten, dan zal de herdenking in de aula van Meerbloemhof plaatsvinden. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. In verband met een passende organisatie, verzoekt de organisatie u vriendelijk om u aan te melden via Anita in de Troostkamer of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

www.facebook.com/Wldzoetermeer

-advertenties-

-goede doel-