vuurwerkIn de afgelopen week hebben 440 mensen uit Zoetermeer een melding gedaan op het meldpunt www.vuurwerkoverlast.nl . De meldingen gaan over harde knallen door vuurwerkbommen, vuurwerkstress bij huisdieren, en vernielingen door vuurwerk.

Uit het hele land zijn tot nu toe ruim 40.000 meldingen over vuurwerkoverlast binnengekomen. Ruim de helft van die meldingen kwam binnen na de start van de vuurwerkverkoop op zaterdagochtend. Vuurwerk mag pas worden afgestoken op Oudejaarsdag van 10:00 's ochtends tot 2:00 uur 's nachts.

Het meldpunt vuurwerkoverlast.nl is een initiatief van 15 lokale GroenLinks-fracties en wordt ondersteund door het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap. De meldingen worden verwerkt in een rapport dat begin 2014 wordt aangeboden aan de Tweede Kamer en aan 15 burgemeesters.

De initiatiefnemers zien het liefst dat vuurwerk alleen bij professionele vuurwerkshows wordt afgestoken in plaats van door amateurs. Ze worden in die wens gesteund door tweederde van de Nederlanders bleek zaterdag uit een onderzoek van EenVandaag.

-advertenties-

-goede doel-