opa-bewegingOPA Zoetermeer (Ouderen Politiek Actief) heeft zich als enige nieuwe politieke partij in Zoetermeer opgegeven voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 19 maart 2014 zullen worden gehouden. De OPA beweging is landelijk en zal komend voorjaar in 20 verschillende gemeenten deelnemen aan de verkiezingen. De partij wil vooral ouderen weer interesseren voor de politiek, met als slogan: “Weg achter de geraniums!”. Initiatiefnemer van de Zoetermeerse afdeling is Ron van Veelo.

Het registratieverzoek van OPA wordt op 7 januari 2014 beoordeeld door het centraal stembureau, zij zullen dan een besluit genomen tot het wel of niet inwilligen van het registratieverzoek.

Kieswet

De verplichtingen tot registratie vloeien voort uit de Kieswet; de politieke partij, die onder een bepaalde naam/aanduiding aan de verkiezing wil deelnemen, dient een vereniging te zijn met volledige rechtsbevoegdheid. Op het verzoek tot registratie wordt zo spoedig mogelijk na ontvangst door het centraal stembureau een beslissing genomen. Een politieke partij die te laat of geen verzoek indient, mag wel aan de verkiezing deelnemen mits de partij een geldige kandidatenlijst inlevert. Deze partij krijgt dan slechts een nummer boven de kandidatenlijst en geen naam.

-advertenties-

-goede doel-