app gem zmeerVanaf 1 januari 2014 kunnen de Zoetermeerders uitsluitend op afspraak naar het Stadhuis. De vrije inloop vervalt. Een aanvraag paspoort, aangifte van geboorte of het inzien van een bestemmingsplan, is vanaf die datum alleen mogelijk met een vooraf gemaakte digitale afspraak. Met deze beslissing maakt het gemeentebestuur een einde aan de wachttijden voor bezoekers die zonder afspraak langskomen.

De dienstverlening van de gemeente gaat steeds meer digitaal. Veel zaken kunnen inwoners zelf regelen via www.zoetermeer.nl  of via de app van de gemeente Zoetermeer. Deze app is te vinden in de App Store en Google Play.

Digitale afspraak

Langskomen op het Stadhuis is niet altijd nodig. Wie toch langs komt, moet een afspraak maken. Op www.zoetermeer.nl/afspraakmaken  staan de producten en diensten waarvoor inwoners een afspraak moeten maken.

Geen computer?

Zoetermeerders die niet over internet beschikken kunnen in de hal van het Stadhuis digitaal een afspraak maken. De gastvrouwen in de hal helpen indien nodig. Ook is het mogelijk om bij een van de wijkposten een afspraak te maken.

-advertenties-

-goede doel-