dp-nutriciaHet college van burgemeester en wethouders heeft op 17 december een standpunt ingenomen over de toekomstige ontsluiting voor het vrachtverkeer van Nutricia bij de Eerste Stationsstraat. Om de verkeersveiligheid te verbeteren stelt het college de gemeenteraad voor om het in- en uitvoegend vrachtverkeer te ontsluiten via de Rokkeveenseweg aan de achterkant van Nutricia. De huidige verwachting is dat dit binnen een periode van twee jaar gerealiseerd kan worden.

De huidige situatie zorgt voor veel overlast bij omwonenden en soms ook onveilige situaties. Elke dag rijden er ongeveer 200 vrachtwagens door de Stationsstraat naar Nutricia, op dit vrachtverkeer is deze straat niet berekend. De kosten van de nieuwe ontsluiting van Nutricia worden beraamd op 1 miljoen euro, hiervan zal ook Stadsgewest Haaglanden een deel voor zijn rekening nemen.

nutriciaHet college stelt de gemeenteraad ook voor om nader onderzoek uit te voeren naar een over- of onderdoorgang van de A12 en het spoor in combinatie met het opheffen van de huidige spoorwegovergang. Het college verwacht echter dat als dit mogelijk is, deze maatregelen niet voor 2025 gerealiseerd zijn. Het college stuurt het voorstel deze maand naar de gemeenteraad. Begin volgend jaar vergadert de raad hierover en neemt vervolgens een besluit. Deze vergaderingen zijn openbaar toegankelijk.

Onafhankelijk onderzoek

De gemeente heeft vorig jaar drie ontsluitingsvarianten door een onafhankelijk bureau tegen elkaar af laten wegen. Op basis van de verdere uitwerking bleken twee van de drie varianten mogelijk te zijn: een nieuwe ontsluiting via de Rokkeveenseweg en een ongelijkvloerse kruising met de A12 en het spoor. Omdat de variant met een ongelijkvloerse kruising een forse investering en meer voorbereidingstijd vergt, is deze op korte termijn niet te realiseren. Daarom is afgelopen periode aanvullend milieuonderzoek uitgevoerd naar de variant waarbij Nutricia ontsloten wordt via de Rokkeveenseweg.

Verkeersveilig

Zoetermeer is een van de meest verkeersveilige steden in Nederland. De opgave is om deze positie op zijn minst te behouden. In de regionale nota Mobiliteit en in de nota Mobiliteit Zoetermeer staan tal van maatregelen en plannen om de komende jaren invulling te geven aan het verkeer- en vervoersbeleid. Zo worden er maatregelen genomen om de doorstroming op de hoofdwegenstructuur te bevorderen.

Meer informatie op : www.zoetermeer.nl/ontsluitingsroute-bestemmingsverkeer-nutricia

-advertenties-

-goede doel-