MEVE palenstein2Kledingbank MEVE!, die haar deuren in september opende aan het Belvedèrebos in Meerzicht, gaat het nieuwe jaar rooskleurig tegemoet. Onlangs opende MEVE! haar tweede filiaal in Palenstein, een teken dat er grote behoefte is aan een Kledingbank binnen Zoetermeer. Er zijn ondertussen ruim 1000 personen ingeschreven, welke eens in de twee weken gratis, goed bruikbare gebruikte kleding kunnen afhalen in één van beide filialen.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Gezien er voor MEVE! geen structurele inkomsten zijn, draait ze volledig op donaties en giften. De bijdrage van het Oranje Fonds zal deels worden besteed aan de professionalisering binnen MEVE! De kledingbank is ontstaan vanuit een eenmalige weggeef-actie, vanuit hier zijn ze in rap tempo doorgegroeid naar een organisatie met twee filialen en meer dan 30 vrijwilligers. Beide filialen zijn voorzien van kasten en rekken, welke allemaal gedoneerd zijn door particulieren die nog wel een kast ongebruikt ergens hadden staan. Dit is de charme van MEVE! Echter, door de ter beschikking gestelde ruimtes van efficiënter meubilair te voorzien, zal de Kledingbank nog meer klanten kunnen ontvangen en de voorraden in de filialen beter kunnen uitstallen.

Naar verwachting zal er begin maart een start gemaakt worden met het vernieuwen van beide filialen. Kijk voor meer informatie over MEVE! op www.kledingbankzoetermeer.nl  

 

Foto: Redline Fotorgafie

-advertenties-

-goede doel-