IMG 0662

Alfrink trend van het jaar: de Kersthoedjes!

Een sfeervolle kerstavond voor alle leerlingen, hun ouders en verder iedereen die iets met het Alfrink heeft.  Dinsdagavond 17 december zorgden leerlingen en medewerkers gezamenlijk voor een geweldige kerstsfeer met heel veel kerstmuziek en allerlei kerstactiviteiten. Met onder meer een tweede hands speelgoed en boekenmarkt. Op tal van plekken in de sfeervol verlichte school verzorgden leerlingen  allerlei lekkernijen en er was speciaal voor de kleinere broertjes en zusjes de mogelijkheid tot knutselen, knippen en plakken. Bovendien zorgt iedere lichtjesavond voor een speciale trend. Dit jaar waren dat de kersthoedjes, die zeer populair waren en tot verdriet van velen al aan het begin van de avond uitverkocht waren.

De opbrengst van de lichtjesavond is ieder jaar voor het door de school gekozen goede doel van het schooljaar. Dit jaar kiest het Alfrink College voor het Koningin Wilhelmina Fonds en de Alpe d’Huzes. Het KWF stond dan ook met een grote stand in de hal van de school, terwijl in de aula ouders zich konden aanmelden om de twee Alfrink-teams die in juni naar Alpe d’huez gaan te sponsoren.

1G0V8858 1G0V8868
Fietsen voor Alpe D'Huzes Alfrink kerstkoor

Niet alleen uit de opkomst bleek het enorme succes van deze avond. Meer dan 2000 mensen bezochten de school, hetgeen nog meer was dan vorige jaren. Ook de opbrengst, die in zijn geheel gaat naar de strijd tegen kanker kende een record hoogte; €6.500,-

Een zeer tevreden afdelingsleider Eric Brunings bevestigt het succes van de lichtjesavond: “Misschien wel het allermooiste van deze avond is de saamhorigheid. Leerlingen, docenten, medewerkers en ouders,  allemaal maken zij er een geweldige avond van. Iedereen is bereid extra hard te lopen voor dat ene goede doel en voor een mooie avond. Je kan dan alleen maar trots zijn op je school!”

-advertenties-

-goede doel-