20131214-7344

20121223 8764Deze kerstvakantie zal het Groot Kerstcircus Iarz Italiano voor de tweede maal in Zoetermeer optreden. Vorig jaar waren ze voor het eerst in Zoetermeer te gast op het evenemententerrein bij Silverdome en dat is heel goed bevallen. Ragina van Heybeek: "Het gaat niet zo goed met het circus in Nederland, veel circussen hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Maar in Zoetermeer komen we graag! Het publiek is echt heel enthousiast en kwamen graag kijken naar de voorstellingen!"

Deze week wordt het circus opgebouwd, de grote tent staat al weer overeind, vanaf vrijdag kan het publiek weer genieten van de traditierijke kerstshow in het circus. Het circus heeft weer vele nieuwe acts, met acrobaten, clowns, jongleurs en heel veel dieren, want een circus zonder dieren is geen echt circus. "Roofdieren hebben we niet meer in de show, veel gemeenten maken hier toch bezwaar tegen en we hebben meer dan genoeg andere dieren die een geweldige show kunnen geven!", aldus Ragina. Het circus is vooral befaamd om de prachtige paardendressuur, maar ook zullen lama's, Schotse Hooglanders, mini-pony's, duiven en kamelen de piste betreden om maar wat te noemen!

20131214-7351Clown Cornelio deelde zaterdag in Lunchroom De Eetkamer in het Woonhart vrijkaartjes uit aan verschillende goede doelen die via Zoetermeer Actief waren voorgedragen. Stichting A break4kids neemt kinderen uit kindertehuizen in Zoetermeer gratis mee naar de premièrevoorstelling, Stichting Polliewollie, een kinderdagopvang voor kinderen met een autistische stoornis maakt heel wat kinderen blij met een circuskaartje en ook de maatjes van Jong Perspectief gaan vrijdag genieten van de kerstshow.

Hoofdredacteur Rita Soutendijk van Zoetermeer actief is enorm blij met de samenwerking tussen de nieuwssite en circus Iarz. "Er is geen mooier kerstcadeau dan de verbazing op de kindergezichten als zij naar de dieren en artiesten in de piste kijken," vertelt Rita.

-advertenties-

-goede doel-