20131212-7281

Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer organiseerde de Publieksprijs Kunst & Cultuur waar het publiek kan stemmen op hun favoriet. Meer dan 1000 stemmen wezen dit jaar Yu Lan Leffers als winnaar aan van de prijs.

20131212-7274Voor deze jaarlijks toe te kennen prijs waren vijf personen of instellingen genomineerd door zowel de inwoners van Zoetermeer als door een comité van aanbeveling. De overige genomineerden waren aanstormend cabarettalent Carlo Kip, Wijkmuseum ‘Het Metrum’,  AVRO’s Junior Dance winnares Kyra (van het duo Kyra & Trijntje) en het Team Stadsmuseum.

Wethouder van cultuur, Hans Haring, gaf de winnares de hartelijke felicitaties, de cheque ter waarde van 1000 euro en ‘Het Bronzen Visdiefje’, handgemaakt door kunstenares Fieke Hordijk.

20131212-7280Yu Lan kan het geld goed gebruiken, haar theaterstichting ‘Theaterhart’ is op dit moment weer bezig met de volgende voorstelling. De voorstelling ‘Loser’ waarmee ze nu op de basisscholen optreden gaat over de gevolgen van pesten en wat je ertegen kunt doen. Theaterhart werkt nu aan een tweede productie over cyberpesten, pesten op internet en social media. Yu Lan: “Met het theater staan we direct in de klas, tussen de leerlingen. Dat maakt het voor de kinderen heel dichtbij en indringend, het maakt indruk. Na afloop van het stuk houden we altijd een nagesprek met de leerlingen, dan komen de verhalen los!” Theaterhart laat kinderen ook vaak een stuk van het toneelspel naspelen, het gepeste kind wordt hierbij geholpen door de hele klas om het pestgedrag te stoppen.

Yu Lan vertelt: “Het is heel mooi om te zien hoe de kinderen zélf met oplossingen komen om pestgedrag te stoppen. We kunnen jammer genoeg niet al het pesten stoppen, maar we merken dat deze aanpak succes heeft en dat het de kinderen lang bij blijft.”

-advertenties-

-goede doel-