IMG 1210

De stadskerstboom is ook dit jaar weer opgebouwd in de Dobbeplas. Wethouder Bé Emmens zal de lichtjes in de boom op dinsdag 17 december om 18.30 uur aansteken. De kerstboom wordt verankerd op een ponton in de plas, is 18 meter hoog en bestaat uit een frame waarin 40 Abies Nordmanniana kerstbomen van vier meter en één van zes meter zijn verwerkt. De boom wordt opgetuigd met ledlampjes, deze verlichten de plas sfeervol.

IMG 1209 IMG 1200

Om de lichtjes aan te kunnen steken zal de locoburgemeester met een bootje naar het ponton varen. De kerstboom blijft tot en met 6 januari 2014 in de Dobbe staan. Kinderen kunnen tussen 18.00 en 18.30 uur een gratis lampionnetje met verlichting ophalen in de tent op de Markt, ter hoogte van Bo&Ro.

Met het aansteken van de lichtjes start ook de kaarsjesavond in de Dorpsstraat die om 19.00 uur begint. De hele Dorpsstraat zal deze avond sfeervol verlicht zijn, vele winkeliers doen mee aan de actie en verlichten hun etalage met honderden kaarsjes. Bij de sfeervol verlichte Molen de Hoop zal zangkoor De Paradijsvogels optreden. CKC leerlingen zorgen in en rond het CKC gebouw voor stemmige kerstmuziek en bij het Stadsmuseum kunt u de kerstman vinden die chocolademelk en glühwein uitdeelt om op te warmen.

Programma

18.00 uur Kinderen kunnen gratis een lampionnetje met lichtje uitzoeken

18.20 uur Toespraak wethouder Bé Emmens

18.30 uur Met bootje naar het ponton varen en ontsteken van de lichtjes

18.45 uur Kinderen met lampionnen begeleiden de wethouder via Marseillepad naar de Dorpsstraat tot de Hervormde kerk

19.00 uur Start ‘Kaarsjesavond’ in de Dorpsstraat en einde tocht met kinderen.

 

Foto's: Kees van Veen

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-