20131210-7031

20131210-7147Van 10 december 2013 tot en met 6 januari 2014 is in de voortuin van Bisschopsberg 19 een verlichte Kerststal te bewonderen. De figuren in de stal zijn gebeeldhouwd door de Zoetermeerse kunstenaar Louis Peters. Hij heeft er drie jaar over gedaan om al de tentoongestelde beelden van de stal uit hout te snijden. De Kerststal geeft het verleden en het heden weer, met een moderne herberg aan de ene kant en het aloude kersverhaal aan de andere kant uitgebeeld.

 

De heer Peters heeft de figuurtjes vervaardigd uit esdoornhout uit Italiƫ, hout met een bijzonder fijne nerf wat zich goed laat bewerken. Alle beeldjes zijn volledig met de hand gemaakt, naar eigen ontwerp. Maar ook Zoetermeers hout komt terug in de kerststal: het dak van de herberg heeft dit jaar een nieuwe rand gekregen met boombast uit het Westerpark. Ook het mos dat de bodem van de stal bedekt is afkomstig uit het park, dat begint aan het einde van de straat. Het is dit jaar het 7e jaar dat de kerststal in de tuin te bewonderen is, elk jaar komen er vele mensen langs om de stal te bewonderen. De kunstenaar is sinds enkele jaren gestopt met houtbewerken vanwege zijn leeftijd, maar geniet elk jaar weer van de bewonderende blikken van de vele toeschouwers.

20131210-7040

De heer Peters heeft de Zoetermeerse schilderes Mar Melsert, bereid gevonden om een deel van Het Stadshart op de achterwand van de stal te schilderen. Het bezichtigen  van de stal kunt u combineren met een wandeling door het Westerpark.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-