Op zondag 15 december is er een workshop kerstversiering maken in het Stadsmuseum Zoetermeer. Iedereen die het leuk vindt om zelf iets te maken voor in de boom kan deelnemen. Met goudpapier, stro en andere materialen worden versieringen gemaakt die zo uit de kerstboom uit de jaren vijftig lijken te komen.

SterboomIn de jaren vijftig werden veel kerstversieringen en kerststukjes zelf gemaakt. Er waren boekjes met tips en instructies. Een boek uit 1953 helpt de creatieveling op weg: “Vele kleine dingen zijn het, die dat gelukkige gevoel geven in de Kersttijd. Bij de ene familie wordt deze tijd zo doorgebracht, bij de andere weer anders. De hoofdzaak is, dat er iets van feeststemming in het gehele huis hangt. En dat kunnen wij zelf maken. En als wij dat kleine, bonte allerlei met zorg en smaak ophangen, dan kan zo’n boom zelfs heel mooi worden – ook voor volwassenen!” De bekende knutselgoeroe uit die tijd, Piet Marée, beschreef tot in detail hoe je kerstversiering moest knippen. Hij gaf in het boekje Ik knip in een wip wel als tip: “Een ding, knip nooit in je neus of in moeders mooie tafelkleed.”

Op zondag 15 december kunt u in het museum zelf aan de slag, geïnspireerd door boeken en voorbeelden uit die tijd. Onder begeleiding van de workshopleider worden van 13.30 tot 15.00 uur kerstversieringen voor in huis en in de boom gemaakt. De kosten bedragen € 5,00 per persoon, inclusief materiaal. Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen aan de workshop, dus schrijf snel in. Inschrijven kan aan de ontvangstbalie van het museum of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam en de datum van de workshop of via tel. 079-3164735.

De workshop wordt georganiseerd bij de tentoonstelling ‘Populair modern. Tegendraadse vormgeving uit de jaren vijftig’, die nog t/m 25 mei te zien is.

Workshop Jaren vijftig kerstversiering maken

15 december van 13.30 – 15.00 uur

Stadsmuseum Zoetermeer

Dorpsstraat 7, 2712 AB Zoetermeer, tel. 079-3164735,

www.stadsmuseumzoetermeer.nl , www.facebook.com/populairmodern

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-