20131207-7022

Ronald van Elburg in gesprek met Arjan Pluimer van de voedselbank, terwijl Richard Lindeman achter de knoppen de live uitzending verzorgd.

 

Niet voor iedereen is het feest met de kerst. Daar wil ZFM iets aan doen! Iedereen die in Zoetermeer onder de armoedegrens leeft heeft volgens de omroep ook recht op een mooie kerst. Daarom roept ZFM stadsgenoten op om ook mee te doen aan Donate a Gift!

Webbanner DonateTussen 6 en 13 december staan Richard Lindeman, Mark Kampers en Yoran Kipping met een mobiele radiostudio in de bibliotheek in het Stadshart. Hier hebben ze samen met Zoetermeer Cares een kerstboom opgetuigd waar cadeaus aan een medemens onder passen. In de gezellige en onderhoudende live uitzendingen is er veel ruimte voor iedereen die een cadeau komt inleveren maar zijn er ook inspirerende gasten en leuke optredens. 

Op de zesde dag van de actie, donderdag 12 december, zijn er 678 cadeaus ingeleverd, in totaal tot nu toe 1638 cadeaus!

Een megaklapper dus op donderdag, kan de laatste dag van de actie dit nog overtreffen?

Een kerstcadeau voor jong en oud

Tijdens Donate a Gift worden dus een week lang (van 6 tot en met 13 december) cadeaus ingezameld voor alle kinderen, (jong)volwassenen en ouderen in de regio Haaglanden die onder de armoedegrens leven en die aangesloten zijn bij de Voedselbank.

20131207-7013 20131207-7009
De mobiele studio Vrijwilligers van Zoetermeer Cares verzamelen alle cadeaus

Meedoen is makkelijk

Het liefst ontvangt Donate a gift zoveel mogelijk gelijkwaardige nieuw gekochte cadeaus. Als richtprijs denken kunt u  10 tot 15 euro aanhouden. Een cadeau betaald door meerdere mensen mag natuurlijk ook. Het cadeau hoeft niet te worden ingepakt. Dat doen de vrijwilligers van Zoetermeer Cares. Zo kunnen ze namelijk goed uitsorteren naar leeftijd en geslacht.

Alle hulp is welkom

Wil jij ook meehelpen om van Donate a Gift tot een succes te maken? Dat kan op verschillende manieren;

-Door een cadeautje in te leveren bij de ZFM mobiele radiostudio in de bibliotheek in het Stadshart.

-Door een paar uur tijd te steken in deze actie als vrijwilliger voor Zoetermeer Cares.

-Door projectleider te worden bij Zoetermeer Cares.

Meer informatie over deze actie en o.a. een handig verlanglijstje om inspiratie op te doen is te vinden op www.zfmradio.nl

Samenwerking van lokale en regionale partners

Donate a Gift is een actie van Zoetermeer FM (ZFM) in samenwerking met o.a. Omroep West, de bibliotheek en Zoetermeer Cares

Film van ZFM:

-advertenties-

-goede doel-