101 1409

Platform Gehandicapten Zoetermeer (PGZ) biedt basisscholen in Zoetermeer het Gehandicapten Informatie Project Scholen  (toepasselijk afgekort tot GIPS) aan waarbij leerlingen aan de hand van vragen en opdrachten enigszins ervaren hoe het is om met een handicap/beperking te leven.

Afgelopen week deden groep 6-8 en 7 van obs De Watersnip vol enthousiasme mee aan het project. Ze typten met de brailletypmachine hun naam, ontdekten dat liplezen nog niet zo eenvoudig is, liepen met een taststok een parcours en ervoeren hoe lastig het manoeuvreren met een rolstoel is als je zelf een route moet afleggen.

101 1414 101 1410

Ook werd er in groepjes o.a. gesproken over hoe zij zelf benaderd en behandeld zouden willen worden als ze een handicap/beperking zouden hebben.  Met kritische blik hebben ze hun schoolgebouw bekeken op rolstoelgeschiktheid en gelukkig bleek dat er al veel voorzieningen aanwezig zijn.

Afsluitend was er een kringgesprek met een ervaringsdeskundige. Erica Wouterloot en haar hulphond Hugo kwamen vertellen – en vooral tonen – hoe onmisbaar een hulphond voor haar is. De leerlingen waren zeer geboeid door alle ‘trucjes’ die Hugo kan. Er werd ook veel gelachen, want Hugo bleek af en toe ook best wat ondeugend.

Al met al een leerzame, leuke ervaring.

Wilt u voor uw school ook het project aanvragen, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tav N. Pleging

PB260208 101 1417

 

-advertenties-

-goede doel-